Om bedrijven meer inzicht te geven in de ritmiek van de opleidingen mbo voeding van het Clusius College en daardoor een betere aansluiting te krijgen met de stages (BPV), perioden en opdrachten heeft het Clusius College een voorlichtingsdocument opgesteld. Zo krijgen ondernemers een overzicht van de verschillende opdrachten en stageperioden. U krijgt beter inzicht wat studenten kunnen en inzetbaar voor zijn, oftewel wat kunt u van ze verwachten. 

De stage of beroepspraktijkvorming (BPV) is voor studenten het leukste maar ook het spannendste deel van de opleiding. Ze krijgen de mogelijkheid om alle opgedane kennis in de praktijk te brengen. 
Dankzij u als leerbedrijf, doen studenten kennis en werkervaring op, een onmisbare schakel in de opleiding. U ontmoet de medewerker van de toekomst en begeleidt de student tijdens de BPV-opdrachten. U draagt bij aan de kennis van de werknemer van de toekomst.

Voor u als bedrijf is het ook een uitdaging: hoe gaan we de stagiair begeleiden? Hebben we een geschoolde, enthousiaste praktijkbegeleider in huis? Waar plaatsen we deze in de organisatie? Zijn we reeds erkend voor deze opleiding? Dit zijn veel voorkomende vragen. Gelukkig hebben wij vanuit onze school een goede BPV-begeleider die u hierin kan adviseren.

Mochten er na het lezen van het voorlichtingsdocument nog vragen zijn of heeft u interesse om een stageplek beschikbaar te stellen? Neem dan contact op  met BPV begeleidster Wilma Boerdijk via w.boerdijk@clusius.nl.
 

Meer nieuws

Jasper, Lars en Jesse Alkmaars Goud

Alkmaarse kaas: vruchtbare samenwerking bedrijfsleven en onderwijs

Een kaasstad zonder eigen kaas? Alkmaar verdient een eigen kaas met een eigen unieke uitstraling en...

FoodPortret: Jesse Tesselaar

Hoi mijn naam is Jesse Tesselaar. Ik zit op het Clusius College en ik doe de MBO - opleiding...
Eva van der Plas

Van der Plas Sprouts: duurzaam in mens en product

Met drie man sterk staan ze tegenwoordig aan het roer: de derde generatie van Van der Plas Sprouts...