In periode 2 van dit schooljaar hebben drie groepen tweedejaars studenten van de mbo-opleidingen Voeding en Technologie en Voeding en Kwaliteit zich gebogen over de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling. D

e opdracht was om zelf op zoek te gaan naar aanbieders van verspild voedsel en daar oplossingen voor te bedenken. De studenten hebben eerst gezocht naar verspild voedsel: ze vonden oud brood, onverkoopbare wortelen en restdeeg van bapaobroodjes. Vervolgens hebben ze met hun team recepturen ontwikkeld op basis van deze grondstoffen. Er zijn creatieve oplossingen bedacht: bier van oud brood, jam van wortelen en bapaobroodjes met appel. De filmpjes van deze ideeën zijn ingestuurd naar de organisatie van de landelijke challenge.

We zijn nu enorm trots dat de jury maar liefst twee inzendingen heeft genomineerd als kanshebbers om de Challenge Voedselverspilling te winnen. Dit zijn de worteljam en appelbapao. Op 21 april is het (online) eindevent en weten we of we echt hebben gewonnen. Iedereen is van harte welkom om deze livestream te volgen.

Je kunt je nog aanmelden voor dit event: Aanmelden voor Awarduitreiking

Meer nieuws

Camera's op spuitarm

Stappen maken naar realtime spuiten en kunstmest toedienen

Pim Sturm deelt zijn ervaringen met de inzet van realtime camera's op de spuittrekker.

Vertigo Technologies winnaar Topsector T&U Innovation Prize 2022

Nieuwe detectietechniek maakt het mogelijk om als het ware in het fruit te kijken.

Glastuinbouw Noord-Holland laat zien hoe het klimaatdoelen verwacht te halen

In een gezamenlijke verkenning brengen Greenport Noord-Holland Noord en Greenport Aalsmeer in kaart...